Finansal Fizibilite Raporu

Projelerimize kredi ararken, yatırım alternatifleri arasında karar vermeye çalışırken, standartlara uygun hazırlanmış finansal fizibilite raporlara sürece olumlu katkı sağlamaktadır.

Şirket Değerleme Raporu

Gerek yabancı ortaklık sürecinde, gerekse mevcut ortaklar arasındaki hisse devirlerinde tarafsız, adil ve standartlara uygun hazırlanmış değerleme raporunun sürece katkısı olumlu olacaktır.

Finansal Planlama Raporu

Ekonomik ve stratejik planlama çalışmalarımızda, faaliyetlerimizin planlamasında risk ve verim unsurlarını bir arada değerlendirerek hazırladığımız finansal planlama raporları yol gösterici olmaktadır.

Mali Denetim Raporu

Profesyonelce hazırlanan ve titizlikle takip edilen denetim sistematiği, işletmemizi kayıplara karşı korurken aynı zamanda verimlilik artışı sağlamak gibi olumlu katkılar da sağlayacaktır.

Tüm Raporlarımızı Standartlara Uygun 2 Farklı Lisanda Ortak Menfaatlere Uygun Hedeflere Odaklı Olarak Hazırlıyoruz ..

Hangi Raporlarımız Hangi Durumlarda Faydalıdır ?..

Hazırlanan raporlarımız, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda pek çok alanda fayda sağlamak üzere üretilmektedir..

Yabancı Ortaklık Görüşmeleri

Şirket değerleme raporlarının en yoğun kullanıldığı yer, yabancı ortaklık sürecinde hisse değerinin tespiti çalışmalarıdır. Değer pek çok değişkenden etkilendiği için uluslar arası kabul görmüş genel kurallara uygun raporlama yapılmaktadır.

70 %

Ortaklar Arası Hisse Devri

Çeşitli sebeplerle gündeme gelen ortaklar arasında hisse devri ve satışı işlemlerinde, satışı yapılacak hisselerin birim değerinin hesap edilmesi temel noktayı oluşturmaktadır. İşleyen şirket değerinin hesap edilmesi bu noktada gündeme gelmektedir.

22 %

Performans Takip Sistemi

Bazı gelişmiş ülkelerde şirket faaliyet performansı, şirket değerinin süreç içerisinde gelişimi kriteri ile değerlendirilmektedir. Ülkemizde yaygın olmayan bu amaç için yapılan değerleme çalışmaları, nadiren gündeme gelmektedir.

8 %

Yatırım Fonlama Arayışı

Yatırımlar henüz proje safhasında iken, yatırım ve işletme dönemi giderlerinin finanse edilme planının hazırlanması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla sürecin başında finansal kuruluşlara sunulmak üzere, yatırım fizibilite raporu hazırlanmaktadır.

62 %

Yatırım Kararı Alma

Farklı yatırım seçenekleri arasında seçim yapmak durumunda kalan işletme yöneticileri için, risk, verim, geri dönüş süresi, fonlama ihtiyacı gibi kriterleri öne çıkaran karşılaştırılmalı yatırım fizibilite raporları hazırlanmakta ve sunulmaktadır.

26 %

Teşvik ve Sponsor Arayışı

Resmi veya özel kaynaklar tarafından teşvik edilen veya sponsor olunan, özellikle sosyal ve kamusal amaç güden yatırımlar için destekleyici mercileri bilgilendirme amacı taşıyan yatırım fizibilite raporları değerlendirilmek üzere hazırlanmaktadır.

12 %

Mali ve Stratejik Planlama

İşletmelerin gelecek döneme ilişkin finansal ve stratejik planlama çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlanan raporlardır. Faaliyetlerin dönemsel olarak incelendiği ve sürecin matematiksel gelecek projeksiyonuna taşındığı planlama raporlarıdır.

58 %

Risk ve Verim Analizleri

İşletmelerde karar alma sürecinde kullanılmak üzere, zayıf noktaların analiz edilmesi ve çözüm üretilmesi ve verimlilik açısından işletme faaliyetlerinin analiz edilmesi ve verim artışı sağlayacak önerilerin sunulmasıdır.

28 %

Sektör ile Mukayeseler

İşletmelerin faaliyet gösterdikleri sektör içerisinde kendi durumlarını belirlemek için hazırlanan raporlardır. Rakipler ve rekabet koşullarının iyi tanımlanması ve mücadele edilecek alanların belirlenmesi yönünden önemlidir.

14 %

İç ve Dış Güvenlik

Mali denetim raporlarının en önemli amacı, işletmenin maruz kalacağı iç ve dış ekonomik tehditlerin zamanında tespit edilmesi ve bunların neden olacağı muhtemel zararların oluşmadan önlenmesi için tedbir alınmasıdır.

55 %

Risk ve Verim Takibi

Kurulan iç denetim sistemi aynı zamanda etkin bir izleme ve raporlama sistematiğini de beraberinde getirmektedir. Önceden belirlenen kurallar dahilinde risk ve verim unsurlarının izlenmesi ve sapmalara müdahale edilmesi hedeflenmektedir.

28 %

Kurumsal Yönetime Geçiş

Kurulan etkin bir denetim sistemi, işletmelerin kurumsal yönetime geçmeleri ve profesyonel idareciler tarafından yönetilebilmesinin altyapısını oluşturmaktadır. Denetlenebilen yönetime iş delegasyonu daha kolay gerçekleşmektedir.

17 %

Raporlarda Hangi Bölümlere Yer Verilmektedir ?..

Sözel Anlatım

Rapor içeriğinde, varsayımların, ön kabüllerin, çalışma yöntemlerinin, içerik açıklamalarının yer aldığı sözel anlatım bölümleridir. Muhatap nezdinde yapılan açıklamaların net ve anlaşılabilir bir dille antatılması önem taşımaktadır.

Sayısal Tablolar

Özellikle finansal modelleme ve mali projeksiyon çalışmaları analiz, varsayım, önerme ve değerlendirme içerikli çok sayıda matematiksel tabloyu kapsamaktadır. Birbiriyle bağlı dinamik tablolar çalışmayı daha anlaşılabilir kılmaktadır.

Şema ve Grafikler

Sonuçların daha iyi anlaşılabilmesi ve karşılaştırmaların daha sağlıklı yapılabilmesi için raporlama çalışmalarında görsel şema ve grafiklere sıkça yer verilmektedir. Okuyucunun dikkatini odaklaması için görsel detaylar öne çıkmaktadır.

Analiz ve Mukayese

Raporların içeriğinde, referans olarak kabul edilebilecek kaynaklardan toplanan veriler karşılaştırma ve konumlandırma için kullanılmaktadır. En uygun yapının hedef olarak belirlenmesi için bu konumlandırma çalışmaları önem taşımaktadır.

Örnek Raporlama Çalışmaları

Bize Ulaşın

Projelerinizi Bizimle Paylaşın

0 + 3 = ?