Kayıt Düzeni Mutabakat

Denetim altyapısının sağlıklı bir şekilde kurulabilmesi için öncelikle, işletmemizin kayıt ve mutabakat sisteminin düzenlenmesi ve belirlenen amaçlarımıza uygun hale getirilmesi gereklidir.

Bilgi İşlem Altyapısı

Kayıt düzenimizin sağlıklı çalışması ve denetim raporlarına uygun hale getirilebilmesi için, bilgi işlem sistemimizin hem veri saklama hem de veri işleme açılarından etkin hale getirilmesi esastır.

Risk Verim Analizi

Denetim raporlarında iki temel amaç göz önünde tutmaktayız. Bunlardan birincisi, muhtemel riskleri önceden algılayıp kontrol altında tutmak, ikincisi ise faaliyet verimliliğimizi artırmaktır.

Yönetim Raporlama Düzeni

Sistem tarafından önceden planlanan şekilde otomatik üretilen “yönetim raporları” etkin, anlık ve sürekli denetimin vazgeçilmez araçları olacaktır. Yönetim raporlarının, denetimi amaçlaması esastır.

Finansal Denetim Raporlarını Firma Performansının Takibi Etkin Risk ve Verim Analizi Personel Davranışlarını İzleme Görev Tanımlarını Belirleme Sistem Geliştirme ve Takip Yönünde Hazırlar ve Kullanırız ..

Finansal Denetimin Kapsamı Ne Olmalıdır ?..

İşletmelerin iç denetim faaliyetlerinin kapsamı, işletme performansının yanı sıra, risk verim analizlerini ve personel davranışlarını da içermektedir. Finansal denetim raporlarının aşağıda belirtilen hususlara netlik ve şeffaflık getirmesi, uygulamaların takibine yardımcı olması beklenmektedir.

İş Süreçleri Tanımlama

Verimlilik ve izlenebilirlik kriterleri doğrultusunda tanımı yapılmış iş süreçleri verimlilik artışına katkı sağlayacağı gibi denetim fonksiyonu ile riski de azaltacaktır.

Yönetim Raporlama Sistemi

İhtiyaçlara göre önceden belirlenmiş içerikte ve dönemlerde alınan raporlar, ve bu raporların oluşturduğu gündem ile yapılan toplantılar fayda sağlayacaktır.

Görev Tanımları Belirleme

Yönetici ve çalışanların görev ve sorumluluklarının belirlenmesi ve yazılı olarak paylaşılması, tekrarlanan sorunların önüne geçilmesi adına çok yararlı olacaktır.

Bilgi İşlem Altyapısı

Yazılı hale getirdiğimiz işletme politikalarımızı bilgi işlem altyapısı üzerine inşa etmek, sağlıklı bir denetim sistemi kurmamıza ve yürütmemize katkı sağlayacaktır.

Kayıt Düzeni ve Mutabakat

Sağlıklı bir kayıt düzenimizin olması ve belirli aralıklarla yaptığımız düzenli mutabakat çalışmaları, denetim sistemimizin hızlı ve güvenli çalışmasına etki edecektir.

Risk ve Verim Analizleri

Denetim çalışmalarının önemli bir hedefi de, işletmede risk – verim dengesini korumak, faaliyetleri bu açıdan takip ederek erken uyarı sistemleri geliştirmektir.

Performans Takip Sİstemi

İş süreçleri tanımlandıktan ve çalışan görevleri belirlendikten sonra, performans yönetim ve izleme sistemi kurmak ve etkin denetlemek kolay hale gelecektir.

Kurumsal Yönetim Planı

Denetim faaliyetlerinin diğer bir amacı da, yöneticilere ve sonraki kuşak ortaklara yetki devri yapabilmek ve tanımlı amaçlar yönünde firmanın devamını sağlamaktır.

Finansal Denetim Çalışmasının Safhaları ..

Finansal denetim planlaması yapılan işletmelerde, belirli bir program izlenmesi çalışmanın bütünlüğü açısından önem arzetmektedir ..

Finansal Denetimin Beklenen Faydaları Nelerdir ?….

Planlanan ve yürütülen denetim faaliyetlerinin öngörülen ve öngörülmeyen pek çok faydası bulunmaktadır ..

  • Mali Kayıpların Önlenmesi

  • Stratejik Kayıpların Önlenmesi

  • Sapmaların Anlık Tespiti

  • Kurumsal Yönetime Geçiş

  • Etkin Performans Yönetimi

  • Aktif Gider Yönetimi

Örnek Yabancı Ortaklık Projeleri

Bize Ulaşın

Projelerinizi Bizimle Paylaşın

1 + 0 = ?